ÉS JOC DE NEN O DE NENA?

Hola! Què tal?

Avui parlem d’un tema que m’irrita bastant...

Perquè la meva filla no pot jugar amb un tractor i el fill de la meva veina no pot passejar una nina? 
Que no hi ha dones que condueixen tractors? Que no hi ha homes que es fan càrrec dels seus nadons? Perquè no els ensenyem a ser persones i deixem de criar nens valents i nenes princeses?És per això que us vull fer arribar el meu missatge amb aquest post, explicant-vos la importància del JOC SIMBÒLIC.

I això què és????

Tot nen o nena, arriba a un moment (normalment sobre els 20 mesos fins als 7 anys), que comença a imitar tot el que nosaltres com a adults fem.

Volen escombrar, fer el dinar, explicar els contes, vestir-se, ... Aquest és l’aprenentatge que nosaltres els hi podem oferir de manera indirecta, i que a més, els ajudem a ser “adults”, que realment és el que volem que acabin sent: ADULTS.

És per això que és súper important el comportament de l’entorn del nen o de la nena, ja que aquest actuarà per imitació.

I, com bé sabem, jugar és aprendre!
Així doncs, podem potenciar aquestes iniciatives de l’infant oferint-li la possibilitat de jugar al joc simbòlic.
I no, això no és joc ni de nens ni de nenes, perquè jo com a adulta condueixo un cotxe i se fer una truita, igual que la majoria d’homes que m’envolten.

EXEMPLES:

-       La cuineta, amb accessoris típics i aliments de joguina.-       Mercat, amb cistelles, aliments,  i caixa registradora.


-       Cotxet, banyera, llitet, roba, ... per a ninos i nines.-       Disfresses amb diferents complements, vestits, barrets, ...-       Contes i llibres amb diferents textures, dibuixos o històries, sempre adaptat a la seva edat.
-       Maletí de metge, amb diversos accessoris que podem trobar en una visita del pediatre.-       Cotxes, camions, ..., amb pàrquing, circuits, ...


-       Maletí de perruqueria, amb rulos, pinta, ...-       Rentadora i estenedor
Qualsevol cosa que feu vosaltres com adults en la vostra vida diària serà una bona idea!!!!Què us ha semblat? Quins teniu vosaltres???

Gràcies per la vostra visita! 

Comentaris