OPERACIÓ BOLQUER

Hola, què tal?

Avui us vull parlar de la nostra experiència amb la temuda "operació bolquer"!


En el nostre cas tot va començar al voltant dels 18 mesos de l'Arlet. Estàvem de càmping amb la caravana i ens demanava de fer caca al lavabo. Ens vam extranyar perquè, com a pares novells, ens pensàvem que era massa petita, però vam respectar el seu ritme.

Vam anar a comprar un orinal ja que a la caravana no tenim lavabo, i li va encantar!

A la revisió dels 2 anys, li vam comentar a la pediatre que sempre es queixava de duur bolquer i ens va dir que provéssim de treure'l, que segurament estava preparada.
Així doncs, ja em veieu a mi corrents anant a comprar calcetes.
Però allò va ser un desastre.

Tothom em deia que és normal, que els primers dies es pixen per tot arreu, però nosaltres sabíem que allò no podia ser.
Li vaig preguntar a l'Arlet si volia tornar a ficar-se bolquer i em va respondre que si. I així ho vam fer.

No va ser fins al cap de 5 mesos que ens va dir ella mateixa que ja no volia més bolquer. (Durant aquests 5 mesos vam estar practicant el fer pipí a l'orinal. La caca ho teníem més que superat, per sort!).

Ja no s'ha pixat més a sobre (exceptuant d'alguna vegada mentre dorm). Al cotxe s'aguanta perfectament.
No té problemes per anar a qualsevol vàter.

Algun cop a la nit si que li posem bolquer, perquè ara que JA DORM (aaaaaleluya) li costa despertar-se per demanar el pipí.

Ara que ja té quasi 3 anys, va al lavabo sola. No ens necessita.

En conclusió, m'agradaria dir-vos que, com tot en els nostres petits i petites, és un procés maduratiu, i cada infant té el seu ritme. No l'hem de voler forçar.

En el nostre cas estava molt clar que l'Arlet no volia bolquer, però lo que ella no sabia és que encara no estava preparada per anar sense. I nosaltres no la vam voler forçar a que hi anés.

L'edat, els percentils i les majories són dades orientatives perquè ens guiem una mica per on anar, però no són exactes.


Escolteu el vostre fill o filla.

Alguns consells:

- Ensenyeu amb el vostre exemple, si no deixeu que entrin amb vosaltres al lavabo no sabran perquè serveix!
- L'època de l'any millor per treure el bolquer és l'estiu per practicitat nostra (porten menys roba, poden anar desputllats, ...), però si respectem el seu ritme serà igual l'hivern que l'estiu!
- Si s'escapa algun que altre pipí no insulteu ni menystingueu la seva capacitat de fer-ho bé! És un procés d'aprenentatge, i necessita passar un canvi molt gran.
- Si no volen fer pipí quan vosaltres voleu, no els forceu, és pitjor. Està bé recordar-los-hi de tant en tant (cada hora per exemple) però si us feu pesats no funciona. No val cada 5 minuts preguntar si té pipi...
- Molta paciència! I ànims!


M'expliqueu com ho heu fet vosaltres????

Gràcies i fins la setmana vinent! Que us explico tots els útils i els no útils per superar aquesta etapa!


Comentaris